АГРОТУРИСТИЧНА ДІЯЛЬНІСТЬ ЯК СКЛАДОВА ЕКОЛОГОБЕЗПЕЧНОГО ВИКОРИСТАННЯ ЗЕМЕЛЬ
Ключові слова:
агротуризм, діяльність, виробництво, екологобезпечне використання земельАнотація
У статті досліджуються аспекти агротуристичної діяльності як складової екологобезпечного використання земель.. Описано передумови для товаровиробників та можливі види туризму за екологобезпечного використання земель. Запропонована форма організації виробництва у вигляді кластера Встановлено, що першим кроком до розробки та ведення агротуристичної діяльності як складової екологобезпечного використання земель є розуміння свого клієнта. Описано кроки які необхідно здійснити при організації агротуристичної діяльності, серед яких : SWOT-аналіз товаровиробника з екологобезпечним використанням земель, організаційно-економічного механізм управління екологобезпечним використанням земель, формування та впровадження самої бізнес ідеї, принципи ціноутворення, створення сервісної служби. Останнім кроком буде формування моніторингової служби та оцінки ризиків при веденні даного виду підприємництва. В результаті аудиту створюється відділ поліпшення агропідприємства. Визначено, що державне регулювання та підтримка стають вагомими важелями, які будуть допомагати проведенню туристичної діяльності товаровиробнику.
Посилання
Бабікова К. О., Ніколаєв К. Д. Сутність поняття та перспективи агротуристичної діяльності – складова збалансованого розвитку сільських регіонів. Наукові доповіді Національного університету біоресурсів і природокористування України. 2014. № 2 (44). URL : http://nd.nubip.edu.ua/2014_2/7.pdf (дата звернення: 18.07.2021).
Бондар В. В., Ганжа Я. Л. Агротуризм як вид диверсифікаційного розвитку сільськогосподарського підприємництва. Вісник Чернігівського державного технологічного університету. Серія: Економічні науки. 2012. № 4 (62). С. 114-120. URL : https://economic-vistnic.stu.cn.ua/tmppdf/372.pdf (дата звернення: 18.07.2021).
Кацемір Я. В. Сучасний стан та перспективи розвитку агроекотуризму в Україні. Інтелект ХХІ. 2020. № 4. С. 28-31. DOI: https://doi.org/10.32782/2415-8801/2020-4.5.
Підвальна, О. Г. Формування регіональної політики регулювання інноваційного розвитку сфери туризму : дис. ... д-ра екон. Наук : 08.00.05. Київ, 2021. 423 с. URL : http://www.tnu.edu.ua/specializovana-vcena-rada-d-5205106.
Babikova, K.O. and Nikolaiev, K.D. (2014), “Essence of the concept and future activities agritourism as a part of balanced development of rural areas”, Sci. Bull. NULES Ukraine, no. 2 (44), available from: http://nd.nubip.edu.ua/2014_2/7.pdf, (Accessed: 18 July 2021).
Bondar, V.V. and Hanzha, Y.L. (2012), “Agrotourism as a type of diversification development of agricultural entrepreneurship”, Visnyk of Chernihiv State Technological University, series “Economic sciences”, no. 4 (62), pp. 114-120, available from: https://economic-vistnic.stu.cn.ua/tmppdf/372.pdf, (Accessed: 18 July 2021).
Katsemir, Y. (2020), “Current state and prospects of agroecoturism development in Ukraine”, Intelekt ХХІ, no. 4, pp. 28-31, doi: https://doi.org/10.32782/2415-8801/2020-4.5.
Pidvalna, O.H. (2021), “Formation of regional policy of regulation of innovative development of tourism sphere”, D. Sc. Thesis, development of productive forces and regional economy, Taurida National V.I. Vernadsky University, Kiev, Ukraine, available from: http://www.tnu.edu.ua/specializovana-vcena-rada-d-5205106, (Accessed: 18 July 2021).